Продукти: (за 4 порции)
• 500 г леща
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. олио
• чубрица, мащерка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите нарязваме на кръгчета. Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Сипваме продуктите в сгорещеното олио и ги задушаваме.
Слагаме лещата в тенджера с 1,5 л студена вода. Прибавяме задушените зеленчуци, стритите чубрица и мащерка и сол на вкус. Захлупваме и оставяме ястието да ври на слаб огън, докато се свари лещата.
Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...