Продукти: (за 2 порции)
• 400 г гулии
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 ч.л.захар
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гулиите в подсолена вода.
Загряваме маслото, сипваме захарта и пържим, докато се зачерви. Прибавяме брашното и млякото. Пущаме обварените и нарязани на филийки гулии и варим още 5-6 мин на тих огън. Подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...