Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 3 пиперки от сурова туршия
• 3 домата от сурова туршия
• 3 краставички от сурова туршия
• 3 картофа
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. препечено брашно
• едро счукан червен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме пиперките, нарязани на ивички, и краставиците и доматите, нарязани на филийки. Поръсваме препеченото брашно и заливаме с 2 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили вегетата.
След 10-15 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън. При поднасяне поръсваме с едро счукан червен пипер.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...