Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 3 пиперки от сурова туршия
• 3 домата от сурова туршия
• 3 краставички от сурова туршия
• 3 картофа
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. препечено брашно
• едро счукан червен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме пиперките, нарязани на ивички, и краставиците и доматите, нарязани на филийки. Поръсваме препеченото брашно и заливаме с 2 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили вегетата.
След 10-15 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън. При поднасяне поръсваме с едро счукан червен пипер.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...