Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г заешко месо
• 500 г свинско месо
• мазнина за пържене
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме заешкото месо за 5-6 часа в равни количества оцет и вода. След това го изваждаме, измиваме, отцеждаме, подсушаваме, нарязваме го на порции, посоляваме и изпържваме парчетата в мазнината, след което ги нареждаме в тенджера.
В същата мазнина изпържваме нарязаното на парчета свинско месо, като след това го нареждаме в тенджерата върху заешкото.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го в мазнината, поръсваме с брашното и червения пипер, позапържваме и тях.
Сипваме запръжката при месото заедно със скилидките чесън и разреждаме с виното и 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...