Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г заешко месо
• 500 г свинско месо
• мазнина за пържене
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме заешкото месо за 5-6 часа в равни количества оцет и вода. След това го изваждаме, измиваме, отцеждаме, подсушаваме, нарязваме го на порции, посоляваме и изпържваме парчетата в мазнината, след което ги нареждаме в тенджера.
В същата мазнина изпържваме нарязаното на парчета свинско месо, като след това го нареждаме в тенджерата върху заешкото.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го в мазнината, поръсваме с брашното и червения пипер, позапържваме и тях.
Сипваме запръжката при месото заедно със скилидките чесън и разреждаме с виното и 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...