Кулинарни рецепти » Крем Марижан

 Крем Марижан

Продукти:

• 300 г прясно мляко
• 100 г кристална захар
• 2 яйца
• 40 г брашно
• 1 ванилия
• 300 г краве масло
• 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Млякото, кристалната захар, яйцата и брашното разбиваме с миксер. Сместа варим до кипване при непрекъснато бъркане.

Прибавяме ванилията и оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.

Сипваме сместа по малко към разбитото с пудра захар масло, разбиваме добре и прекарваме през сито или през марля.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало