Продукти:
• 300 г прясно мляко
• 100 г кристална захар
• 2 яйца
• 40 г брашно
• 1 ванилия
• 300 г краве масло
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Млякото, кристалната захар, яйцата и брашното разбиваме с миксер. Сместа варим до кипване при непрекъснато бъркане.
Прибавяме ванилията и оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Сипваме сместа по малко към разбитото с пудра захар масло, разбиваме добре и прекарваме през сито или през марля.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...