Кулинарни рецепти » Крем с праскови, сметана и козунак

 Крем с праскови, сметана и козунак

Продукти:

• 300 г изсъхнал козунак
• 120 мл коняк
• 12 половинки праскови от компот
• 400 г заквасена сметана
• 150 г захар
• 3 жълтъка
• 100 г настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Нарязваме козунака на малки кубчета и ги оставяме да поизсъхнат. След това ги поставяме в купа и напръскваме с 80 мл коняк. Нарязваме прасковите на малки кубчета и ги добавяме към козунака. Разбиваме сметаната на пухкав крем.

Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме на капки останалата част от коняка. Прибавяме жълтъците към сметаната и разбъркваме. Прибавяме козунака и прасковите и внимателно разбъркваме сместа.

Разпределяме крема в 6 десертни купички и охлаждаме за 30 минути в хладилник. Преди сервиране украсяваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало