Кулинарни рецепти » Лек крем

 Лек крем

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 5 с.л. брашно
• 5-6 с.л. захар за карамел
• счукани орехи или бадеми за украса

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме със захарта и брашното. Прибавяме към прясното мляко.

В подходяща тенджера карамелизираме 5-6 с.л. захар до тъмно кафяво. Изсипваме млечната смес и бъркаме непрекъснато, докато започне да пуща мехури. Отстраняваме от огъня и разсипваме в купички.

След като кремът изстине, украсяваме с по 1 с.л. от разбитите на твърд сняг белтъци и със счукани бадеми или орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало