Продукти:
• 1 ч. ч. зрял боб
• 3 с. л. олио
• 50 г бекон
• 300 г обезкостено телешко месо
• 1 голяма глава лук
• 1 глава чесън
• 2 стръка целина (зелената част)
• 2 моркова
• 4 домата
• 1 дафинов лист
• 1 ч. л. кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме. Отцеждаме боба и запазваме бульона.
Нарязваме телешкото месо на кубчета, а бекона – на тънки ивички. Нарязваме лука на ситно, чесъна – на четвъртинки, а остърганите моркови – на кръгчета. Стръковете целина нарязваме на по-едри парчета, а обелените домати – на ситно.
В отделна тенджерка сгорещяваме олиото и последователно сипваме телешкото месо, бекона, дафиновия лист, кимиона, лука, целината, чесъна и морковите.
Разбъркваме и добавяме боба, доматите и водата, в която е врял боба. Разбъркваме пак и оставяме да ври на тих огън. Преди да го свалим от огъня поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...