Кулинарни рецепти » Доматена яхния

 Доматена яхния

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг домати
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 листа целина
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито.

Слагаме останалите домати цели в дълбок съд и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус.

Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим малко червено вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало