Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Прибавяме нарязанете на малки парченца гъби, запържваме ги 4-5 мин, отстраняваме от огъня.
Поръсваме червения пипер, посоляваме, разбъркваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, слагаме нарязаното на парчета сирене, захлупваме и задушаваме, докато гъбите омекнат. Накрая поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...