Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Прибавяме нарязанете на малки парченца гъби, запържваме ги 4-5 мин, отстраняваме от огъня.
Поръсваме червения пипер, посоляваме, разбъркваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, слагаме нарязаното на парчета сирене, захлупваме и задушаваме, докато гъбите омекнат. Накрая поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...