Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг бамя
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на едри филийки. Сваряваме гъбите в леко подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на парченца. Нарязваме доматите на кръгчета.
Почистваме бамята и я варим в леко подсолена вода, като внимаваме да не омекне. Прибавяме нарязаните лук и домати, гъбите, виното, олиото, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...