Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4-5 чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом побелеят, прибавяме брашното и разбъркваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода и готвим, докато сместа се сгъсти.
Накрая прибавяме натрошеното сирене и държим ястието на огъня още 5-6 мин, като периодично разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...