Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг червени чушки
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, чубрица
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
За панировката:
• яйца
• брашно
• галета
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Смесваме ги с чушките.
Добавяме настъргания лук, яйцата, сол, чубрица, черен пипер, малко дребно нарязан магданоз, и ако е необходимо галета, за да се подсуши сместа.
Омесваме добре и оформяме кюфтета, които панираме в брашно, разбити яйца и галета. Пържим във вряща мазнина.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...