Продукти:
• 50 ореха
• 2 яйца
• 2 с. л. брашно
• 2 глави лук
• 1 ч. ч. прясно мляко
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смиламе ореховите ядки, настъргваме лука, нарязваме ситно магданоза.
Объркваме и омесваме на тесто смлените орехи, разбитите яйца, ситно нарязания или рендосан лук, подправките и брашното, размито в прясното мляко.
Оформяме кюфтетата, които пържим в сгорещеното олио. Поднасяме ги със салата.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...