Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пресни гъби
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода. Нарязваме ги на дребно. Прибавяме накиснатия в млякото и изстискан хляб, 2 яйца, сол, нарязан на дребно магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме тесто, от което правим кюфтета.
Панираме ги в брашно и яйце, и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...