Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пресни гъби
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода. Нарязваме ги на дребно. Прибавяме накиснатия в млякото и изстискан хляб, 2 яйца, сол, нарязан на дребно магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме тесто, от което правим кюфтета.
Панираме ги в брашно и яйце, и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...