Продукти:
• 300 г по едър зрял фасул
• 250 мл олио
• сол
• брашно и фанта за панировката
Начин на приготвяне:
Киснем боба една нощ в студена вода. Изхвърляме я и го варим в чиста вода 10 мин. Изхвърляме и нея, изплакваме го в гевгир с гореща вода и го варим пак с гореща чиста вода, докато зърната омекнат. Внимаваме да не се развари. Отцеждаме го в гевгир и посоляваме.
Правим рядка кашичка от брашното и фантата. В по-дълбок съд сгорещяваме олиото, топим зърната в панировката и пържим до поруменяване. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка с решетеста лъжица.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...