Продукти:
• 300 г по едър зрял фасул
• 250 мл олио
• сол
• брашно и фанта за панировката
Начин на приготвяне:
Киснем боба една нощ в студена вода. Изхвърляме я и го варим в чиста вода 10 мин. Изхвърляме и нея, изплакваме го в гевгир с гореща вода и го варим пак с гореща чиста вода, докато зърната омекнат. Внимаваме да не се развари. Отцеждаме го в гевгир и посоляваме.
Правим рядка кашичка от брашното и фантата. В по-дълбок съд сгорещяваме олиото, топим зърната в панировката и пържим до поруменяване. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка с решетеста лъжица.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...