Продукти:
• на 4 ч.ч. сок от ягоди - 1 кг захар и 1 с.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с част от захарта и оставяме да пренощуват. Изцеждаме сока, добавяме останалата захар и ги кипваме. След като сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина, варим още 5 мин и отстраняваме от огъня. Обираме пяната и насипваме в сухи буркани.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...