Продукти:
• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• 1 щипка лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използваме за конфитюра.
Покриваме изчистените вишни със захарта, оставяме ги за 1 денонощие и ги варим до сгъстяване на сиропа. Накрая добавяме лимонената киселина, разтворена в малко топла вода.
Разливаме конфитюра горещ в сухи буркани, затваряме ги веднага и ги обръщаме с капачките надолу.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...