Кулинарни рецепти » Домашна виенска пача

 Домашна виенска пача
/Австрия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 свински крачета
• половин телешка глава или 1 език
• 500 г свински кожички
• 1 връзка корени за супа
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 кисели краставички
• 1 глава лук
• олио, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме със студена подсолена вода добре измитите крачета, главата /или езика/ и свинските кожички и варим до омекване. Прецеждаме бульона, сваряваме в него ситно нарязаните корени за супа и отново го прецеждаме.

Почистваме месото от костите и го нарязваме на малки кубчета, прибавяме нарязаните на малки парченца краставички и твърдо сварени яйца, посоляваме, поръсваме с черен пипер, леко разбъркваме и подреждаме сместа в блюдо. Заливаме с горещия бульон и охлаждаме в хладилник.

Преди поднасяне нарязваме студената пача на парчета, поръсваме със ситно нарязания лук и подправяме с оцет и олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало