Кулинарни рецепти » Домашна виенска пача

 Домашна виенска пача
/Австрия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 свински крачета
• половин телешка глава или 1 език
• 500 г свински кожички
• 1 връзка корени за супа
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 кисели краставички
• 1 глава лук
• олио, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме със студена подсолена вода добре измитите крачета, главата /или езика/ и свинските кожички и варим до омекване. Прецеждаме бульона, сваряваме в него ситно нарязаните корени за супа и отново го прецеждаме.

Почистваме месото от костите и го нарязваме на малки кубчета, прибавяме нарязаните на малки парченца краставички и твърдо сварени яйца, посоляваме, поръсваме с черен пипер, леко разбъркваме и подреждаме сместа в блюдо. Заливаме с горещия бульон и охлаждаме в хладилник.

Преди поднасяне нарязваме студената пача на парчета, поръсваме със ситно нарязания лук и подправяме с оцет и олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало