Кулинарни рецепти » Домашна виенска пача

 Домашна виенска пача
/Австрия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 свински крачета
• половин телешка глава или 1 език
• 500 г свински кожички
• 1 връзка корени за супа
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 кисели краставички
• 1 глава лук
• олио, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме със студена подсолена вода добре измитите крачета, главата /или езика/ и свинските кожички и варим до омекване. Прецеждаме бульона, сваряваме в него ситно нарязаните корени за супа и отново го прецеждаме.

Почистваме месото от костите и го нарязваме на малки кубчета, прибавяме нарязаните на малки парченца краставички и твърдо сварени яйца, посоляваме, поръсваме с черен пипер, леко разбъркваме и подреждаме сместа в блюдо. Заливаме с горещия бульон и охлаждаме в хладилник.

Преди поднасяне нарязваме студената пача на парчета, поръсваме със ситно нарязания лук и подправяме с оцет и олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало