Продукти: (за 6 порции)
• 800 г говеждо сърце
• 400 г лук
• 4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 1 червена чушка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме много добре сърцето и го нарязваме на малки парченца.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мас. Прибавяме нарязаните чушка и сърце и подправяме на вкус с черен пипер и сол. Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Щом месото омекне, сгъстяваме соса с леко препеченото брашно и доваряваме ястието.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...