Кулинарни рецепти » Крем Дамаска роза

 Крем Дамаска роза

Продукти: (за 4 порции)

• 600 мл прясно мляко
• 60 мл течна сметана
• 4-5 с.л. захар
• няколко капки розова вода
• 2 ч.л. нишесте
• озахарени розови листенца за украса

Начин на приготвяне:

Загряваме млякото със захарта. Намаляваме котлона и прибавяме размитото с малко хладка вода на гладка кашичка нишесте, както и розовата вода. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и с бъркане наливаме сметаната.

Намокряме ръбчетата на десертни купички с вода, поръсваме с кристална захар и разливаме изстиналия крем /докато изстива, периодично го разбъркваме, за да не хване коричка/. Слагаме го в хладилника за около половин час и преди сервиране го украсяваме с озахарените розови листенца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало