Кулинарни рецепти » Двуцветен мус

 Двуцветен мус

Продукти:

За белия мус:

• 180 г бял шоколад
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. ром
• 1 к.ч. разбита сметана

За кафявия мус:

• 150 г черен (натурален) шоколад
• 2 с.л. ром
• 2 яйца
• 1 к.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

Разтопяваме на водна баня белия шоколад, рома и маслото. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да изстине и внимателно съединяваме с разбитата сметана. Оставяме муса в хладилника.

Разтопяваме на водна баня кафявия шоколад. Сипваме рома и отстраняваме от огъня. Изчакване сместа да поизстине и при непрекъснато бъркане прибавяме жълтъците и сметаната.

Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Разпределяме мусовете в стъклени чаши, като редуваме белия и кафявия.

Автор: Теменуга Братанова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало