Продукти:
• 1 ч.ч. нарязани сушени смокини
• 1 к.ч. печен сусам
• 1 к.ч. счукани лешници
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 1щипка анасон
• 1 щипка риган
• кокосово брашно
Начин на приготвяне:
Сипваме водата и захарта в дълбок съд и ги слагаме да поврат на огъня около 15 мин, като бъркаме, за да се разтвори захарта. След това прибавяме нарязаните смокини и варим на тих огън още 30 мин.
Поръсваме с анасона и ригана и варим още 10 мин. Накрая отстраняваме от огъня и прибавяме счуканите лешници и изпечения сусам.
Разливаме крема в стъклени купички и го оставяме поне за 3 часа в хладилник. Преди поднасяне поръсваме с кокосово брашно.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...