Продукти:
• 2 телешки или свински сърца
• 150 г пушена сланина
• 1-2 глави лук
• 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 ч.л. брашно
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме сърцата, измиваме и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги, набождаме на няколко места с нож и в резките шпиковаме с парченца пушена сланина.
Останалата сланина нарязваме на дребно и изпържваме заедно с лука. Прехвърляме в дълбока тавичка и отгоре слагаме шпикованите сърца. Заливаме с виното и малко бульон, поръсваме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна.
Готовите сърца изваждаме и нарязваме на филийки, а сосът сгъстяваме с брашно и подправяме с лимонов сок на вкус. Поливаме резените сърца с сос и сервираме.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...