Кулинарни рецепти » Супа от карфиол

 Супа от карфиол
/Швеция/


Продукти: (за 4 порции)

• 600 г карфиол
• 500 мл костен бульон
• 500 мл вода
• 40 г краве масло
• 1 жълтък
• 5 с.л. сметана
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пускаме накъсания на розички карфиол във вряща подсолена вода и варим до омекване.

Изваждаме розичките с решетеста лъжица, нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме във водата. Добавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме супата.

Прибавяме маслото и бързо застройваме с разбитото със сметаната яйце. Отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало