Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче зеле
• 2 глави лук
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• червен и черен пипер
• сол
За застройката:
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно зелето, моркова, чушката, обеления домат и 1 глава лук. Заливаме с 5-6 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, добавяме брашното и червения пипер и сипваме запръжката в супата.
Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитото в киселото мляко яйце.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...