Продукти:
• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
За таратора:
• 3 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 скилидки чесън
• 4 кисели краставички
• 1 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото в тензух и го оставяме да се отцежда 1 нощ. Смесваме със ситно нарязаните краставички, счукания чесън, смлените орехи, олиото, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата с черен пипер и сол. Прибавяме разтопеното масло, разбъркваме и изсипваме в сгорещеното олио.
Изпържваме омлета от двете страни, слагаме го в широка чиния и покриваме със сухия таратор.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...