Продукти:
• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
За таратора:
• 3 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 скилидки чесън
• 4 кисели краставички
• 1 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото в тензух и го оставяме да се отцежда 1 нощ. Смесваме със ситно нарязаните краставички, счукания чесън, смлените орехи, олиото, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата с черен пипер и сол. Прибавяме разтопеното масло, разбъркваме и изсипваме в сгорещеното олио.
Изпържваме омлета от двете страни, слагаме го в широка чиния и покриваме със сухия таратор.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...