Кулинарни рецепти » Омлет с краставици

 Омлет с краставици

Продукти:

• 4 средни краставици
• 50 г салам
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3 с. л. масло
• 8 яйца
• 2 с. л. олио
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме краставиците и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме на ситно добре измитите подправки. Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в маслото до прозрачност. Добавяме нарязания салам, краставиците и зелените подправки. Задушаваме 5-6 минути.

Разбиваме яйцата, посоляваме ги и поръсваме с черния пипер. Прибавяме задушената смес и разбъркваме всичко добре. Загряваме в голям тиган олиото и изсипваме в него сместа. Оставяме я под капак да се пържи. Обръщаме внимателно омлета и го пържим, докато хване коричка.

Поставяме готовия омлет върху кухненска дъска и го изчакваме да изстине. С остър нож го нарязваме на триъгълни парчета - като торта. Завиваме ги на рулца и забождаме с клечка. Нареждаме ги в подходяща чиния и украсяваме по желание.

Автор: Христина Попова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало