Кулинарни рецепти » Омлет с кайма

 Омлет с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 250 г кайма /смес/
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме каймата заедно с настърганите домати в половината от мазнината. Отстраняваме от огъня и разбъркваме със ситно нарязания магданоз и разбитите с млякото яйца. Подправяме с черен пипер и сол.

В сгорещена мазнина изпържваме от сместа 4 омлета. Сгъваме готовите омлети на две и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало