Продукти: (за 4 порции)
• 600 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 1 морков
• 2 чушки
• 2 домата
• 8 яйца
• 2 с.л. краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета и го изпържваме до розово в сгорещеното олио.
В същото олио слагаме ситно нарязания лук, настъргания морков и ситно нарязаните чушки и пържим 10 мин. Прибавяме обелените и настъргани домати и късчетата изпържено месо и задушаваме, докато кебапът остане на мазнина. Накрая посоляваме и поръсваме с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.
Разбиваме две по две яйцата за омлетите, като сипваме по мъничко вода. Изпържваме в сгорещеното масло четирите омлета и от двете страни. Разстиламе плънката върху половината на всеки омлет, а с другата половина – загъваме.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...