Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 яйца
• 2 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 кг спанак
• сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Наситняваме спанака и го задушаваме в малко вода, млякото и маслото. Подправяме със сол, черен и червен пипер.
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с 1 с.л. гореща вода. Жълтъците разбиваме с брашното на гладка каша. Прибавяме кашкавала. Внимателно съединяваме с белтъците.
Изпържваме омлетите един по един, пълним ги със спаначената смес, прегъваме на две и наръсваме с магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...