Продукти: (за 4 порции)
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 6 маслини без костилки
• 4 хамсии
• 1-2 с.л. олио
• сол
За заливката:
• 2 люти чушки
• 200 г доматено пюре
• 1 щипка смлян кориандър
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме маслините на колелца, а хамсиите наситняваме.
Загряваме мазнината и пържим до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме маслините и рибата и заливаме с яйцата. Намаляваме котлона и пържим 4-5 мин.
Сервираме омлета цял в голяма затоплена чиния, като го разрязваме на порции като торта.
Приготвяме заливката, като разреждаме доматеното пюре с малко вода, прибавяме подправките и наситнените чушлета и разбъркваме добре. Сервираме я отделно.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...