Продукти:
• 1 глава целина
• 4 жълтъка
• 6 белтъка
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме целината и я нарязваме на кубчета. Подправяме със сол, черен пипер и ситно скълцан магданоз.
Разбиваме жълтъците с брашното и внимателно прибавяме разбитите на пяна белтъци.
В сгорещеното олио позапържваме малко целината, заливаме с яйцата и изпържваме омлета от двете страни. Поднасяме го сгънат на две.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...