Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо от предната част
• 2 глави лук
• 50 г свинска мас
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маста и задушаваме в нея ситно нарязания лук до златист цвят. Прибавяме месото, което предварително сме нарязали на кубчета /по 5-6 за всяка порция/, задушаваме леко и заливаме с бульона. Посоляваме ястието, поръсваме го с черен пипер и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.
Прибавяме препеченото до златисто брашно, за да сгъстим соса, и задушаваме още 5-6 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...