Продукти:
• 2 к.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 телешки мозък
• 1 глава лук
• 1 парченце люта чушка
• сол, черен пипер
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме мозъка и го почистваме от костичките. Загряваме мазнина, леко изпържваме мозъка и го подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязана люта чушка. Разбъркваме добре плънката.
От брашното, яйцата, млякото и 1 щипка сол правим тестото за палачинки. Печем ги в намазнен тиган. Слагаме във всяка палачинка по малко от плънката и ги навиваме на стегнати рула.
Загряваме олиото, топваме всяка палачинка в разбитото яйце, овалваме я в галета и я изпържваме до равномерно поруменяване.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...