Продукти:
• 200 г моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г краве масло
• 100 г грис
• 4-5 яйца
• 2 с.л. захар
• 1/4 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на дребни парчета и ги задушаваме в малко мляко до омекване. Пасираме.
Към пюрето прибавяме маслото, останалото мляко, изсипваме гриса и захарта. Всичко разбъркваме добре и варим 2-3 минути.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги прибавяме към сместа. Когато сместа се охлади, внимателно добавяме и разбитите белтъци.
Разбъркваме добре цялата смес и изпържваме палачинки в тиган с предварително загрята мазнина. Сервираме ги с плънка от зеленчуци по избор и поляти със сметана.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...