Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 100 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Задушаваме ги под похлупак, докато омекнат. После ги пасираме през гъста цедка, за да отстраним семената.
Оставяме соса да изстине и го смесваме с прясното мляко и разбитото яйце. При непрекъснато бъркане прибавяме по малко от пресятото брашно, докато получим гладко палачинково брашно с гъстотата на крем. Посоляваме на вкус и изпържваме палачинки с сгорещената мазнина.
Прегъваме палачинките на две и ги поръсваме с настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз. Поднасяме палачинките топли.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...