Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 100 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Задушаваме ги под похлупак, докато омекнат. После ги пасираме през гъста цедка, за да отстраним семената.
Оставяме соса да изстине и го смесваме с прясното мляко и разбитото яйце. При непрекъснато бъркане прибавяме по малко от пресятото брашно, докато получим гладко палачинково брашно с гъстотата на крем. Посоляваме на вкус и изпържваме палачинки с сгорещената мазнина.
Прегъваме палачинките на две и ги поръсваме с настърганото сирене, смесено със ситно нарязания магданоз. Поднасяме палачинките топли.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...