Продукти:
• 250 г сварен грах (консервиран)
• 3 яйца
• 4 с. л. брашно
• 1 к. ч. прясно мляко
• 1 връзка ситно нарязан копър
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. бакпулвер
• 2 с. л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатор отцедения грах и го объркваме с яйцата, млякото, брашното, бакпулвера, захарта, копъра, черен пипер и сол на вкус.
Нагряваме тефлонов тиган и го намазваме с масло. Изливаме в него палачинковата смес и я разпределяме равномерно по дъното.
Пържим, докато върху горната част се появят мехурчета - около 3-4 минути. Обръщаме палачинката и я изпържваме и от другата страна - около 3 минути.
Сервираме палачинките топли със зелена салата, подлучен млечен или доматен сос.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...