Продукти:
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 2 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме на пяна. Смесваме го с разбитите яйца. При непрекъснато бъркане прибавяме киселото мляко, натрошеното сирене, 1-2 щипки сол, содата и брашното. Бъркаме, докато получим гладко тесто.
Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Печем тутманика в силно загрята фурна. Непосредствено преди да извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...