Продукти:
• 800 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 г извара
• 1 ч.ч. свинска мас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. След това замесваме тесто от брашното, втасалата мая, киселото мляко и солта. Разделяме тестото на 4 топки и го оставяме да втасва около 30 мин. После разточваме топките на кори.
В намаслена тавичка разстиламе първата кора и я поръсваме с разтопената мазнина /смес от маста и маслото/ и с изварата. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и извара. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и извара, покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина.
Нарязваме тутманика на квадрати или ромбове, оставяме го да втаса повторно и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...