Продукти: (за 4 порции)
• 1 краставица
• 2 с.л. зелен грах
• 4 ч.ч. месен бульон
• 1 ч.л. соев сос
• 4 яйца
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки кръгчета.
Възвираме бульона на огъня, сипваме граха и варим 10 мин. Опитваме на сол, прибавяме соевия сос и нарязаната краставица и варим още 5 мин. Прецеждаме бульона и оставяме зеленчуците на топло.
Във вряща подкиселена вода чукваме яйцата и ги сваряваме на очи.
Слагаме във всяка чиния по 1 яйце, прибавяме по няколко зрънца грах и парченца от краставицата, заливаме с горещия бульон и поднасяме веднага.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...