Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 яйца
• 20 г мая(850 г брашно
• орехи
За пълнежа:
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 7 с.л. крокант
• 4 с.л. галета
• 4-6 локумчета
• лимонова кора
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, в средата му правим кладенче, в което слагаме размитата мая. Бием яйцата със захарта и млякото, с малко от тях размиваме маята и оставяме да шупне. Приготвяме меко тесто, което оставяме на топличко да втасва, покрито с памучна кърпа, а после го премесваме и набучваме с орехови ядки.
Късаме топчици от тестото, разточваме ги, оформяме парченца, в средите им слагаме плънката, приготвена предварително. Завиваме кифличките като колелца и ги слагаме да втасват, после ги печем, намазани с жълтък и наръсени със захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...