Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 125 г масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 каф.л. сол
За плънката:
• 500 г кайма смес
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
• олио
Начин на приготвяне:
Смесваме содата с киселото мляко и я разбъркваме, докато шупне. Прибавяме олиото, разтопеното масло и солта. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора, наръсваме с брашно и нарязваме на триъгълници.
Приготвяме плънката, като запържваме леко каймата в олиото. Прибавяме подправките и я оставяме да изстине, след което я смесваме със суровото яйце. Във всяко триъгълниче слагаме по малко плънка и завиваме на кифличка.
Подреждаме кифличките в намазана с олио тава и ги печем в предварително загрята фурна, докато порозовеят.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...