Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 кубче мая
• 1 к.ч. олио
• сол
За плънката:
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода и оставяме да престои 5-6 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и малко сол омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го на топло да втасва. Разточваме втасалото тесто и го разрязваме на квадратчета със страна 4-5 см.
Нарязваме спанака на ситно, попарваме го в гореща вода и го отцеждаме. Сгорещяваме мазнината и леко запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме спанака и задушаваме 5-6 мин. Посоляваме и прибавяме натрошеното сирене, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Слагаме от плънката в средата на всяко квадратче. Сгъваме краищата им към средата и ги притискаме един в друг, така че да получим бохчичка. Нареждаме свихите в намаслена тавичка и печем, докато порозовеят.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...