Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 кубче мая
• 1 к.ч. олио
• сол
За плънката:
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода и оставяме да престои 5-6 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и малко сол омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го на топло да втасва. Разточваме втасалото тесто и го разрязваме на квадратчета със страна 4-5 см.
Нарязваме спанака на ситно, попарваме го в гореща вода и го отцеждаме. Сгорещяваме мазнината и леко запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме спанака и задушаваме 5-6 мин. Посоляваме и прибавяме натрошеното сирене, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Слагаме от плънката в средата на всяко квадратче. Сгъваме краищата им към средата и ги притискаме един в друг, така че да получим бохчичка. Нареждаме свихите в намаслена тавичка и печем, докато порозовеят.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...