Кулинарни рецепти » Тикалници

 Тикалници

Продукти:

• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 1 по-малък алабаш /около 600 г/
• 3-4 с.л. царевично брашно
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с 1 ч.л. сол и с малко вода замесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топчета, колкото яйце, и ги оставяме да отлежат.

Обелваме алабаша, настъргваме го, прибавяме царевичното брашно, посоляваме и омесваме плънката.

Разточваме топчетата на тънки кори, намазваме ги с масло, сгъваме ги на четири и отново ги оставяме да втасат. Разточваме ги пак на тънки кори, разпределяме плънката върху тях и ги сгъваме като пощенски плик.

Печем тикалниците от двете страни върху суха нагрята плоскост. Намазваме опечените тикалници с масло, оставяме ги да омекнат и ги сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало