Кулинарни рецепти » Великденски кифли

 Великденски кифли

Продукти:

• 1 кг брашно
• 2 ч.ч.прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. олио
• 10 с.л. захар
• 2 яйца
• 2 ванилии
• 1 ч.ч. счукани орехи
• сладко за плънка

Начин на приготвяне:

Млякото, захарта, олиото и 1 супена лъжица брашно смесваме с маята и оставяме сместа за около 1 час на топло да втаса. След което прибавяме останалото брашно, отделените от яйцата жълтъци и ванилията. Замесваме меко тесто, което удряме 50 пъти в масата. След това разделяме тестото на 4 топки, от които разточваме кори с дебелина 5 мм. Всяка от корите разрязваме на 8 еднакви сектора.

От орехите и сладкото правим плънка, която разпределяме равномерно върху всички парчета тесто. Завиваме парчетата от широката към тясната страна и ги подреждаме в намазана с масло тава, като между тях оставяме известно растояние. Така престояват, докато удвоят обема си, намазваме ги с леко разбитите белтъци, поръсваме с пудра захар и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало