Продукти:
• 4 яйца
• 350 г брашно
• 1 с.л. ром
• 1 ч.л. сол
• дребни плодчета от конфитюр
• пудра захар за поръсване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме 3 яйца и прибавяме към тях солта, брашното и рома. Омесваме средно твърдо тесто и го разточваме на кори с дебелина 2-3 мм.
От корите изрязваме кръгчета с три различни диаметра /по равен брой от всеки вид/. После с разбитото четвърто яйце слепваме по три кръгчета /голямо, средно и малко/. Притискаме ги с пръст или точилка и след това правим на 2 см от центъра по няколко радиални разреза, така че да имитираме розови листенца.
Пускаме розичките в сгорещената мазнина с малкото кръгче надоло. След като се изпържат от едната страна, обръщаме розичките и ги пържим и от другата страна. Отцеждаме изпържените розички, поръсваме ги с пудра захар и в средата на всяка розичка слагаме плодче от конфитюра.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...