Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
• 4-5 твърдо сварени яйца
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме твърдо сварените яйца, нарязваме ги на ситно и ги посоляваме на вкус. От брашното, киселото мляко, содата и 1 щипка сол омесваме меко тесто. Разточваме тестото на кора и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.
Отделяме половината от кръгчетата. В средата на всяко от останалите кръгчета слагаме по 1 с.л. от яйцата. Покриваме с по едно от отделените кръгчета и притискаме краищата, за да залепнат.
Оставяме пирожките да престоят 30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...