Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
• 4-5 твърдо сварени яйца
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме твърдо сварените яйца, нарязваме ги на ситно и ги посоляваме на вкус. От брашното, киселото мляко, содата и 1 щипка сол омесваме меко тесто. Разточваме тестото на кора и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.
Отделяме половината от кръгчетата. В средата на всяко от останалите кръгчета слагаме по 1 с.л. от яйцата. Покриваме с по едно от отделените кръгчета и притискаме краищата, за да залепнат.
Оставяме пирожките да престоят 30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...