Продукти за 4 порции:
• 600-700 г сух бял хляб
• 400 г шунка
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на 8 филийки, а шунката нарязваме на 4 тънки резена. Съединяваме хлебните филийки две по две като между тях слагаме по един резен шунка. Връзваме ги с тънък бял конец.
Разбиваме яйцата заедно с млякото и солта. Сгъстяваме сместа с брашното. Потапяме филиите в приготвената панировка и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...