Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г краве масло
• 30 г мая
• 40 г пудра захар
• 2 яйца
• кора и сок от половин лимон
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
• мармалад за пълнеж
Начин на приготвяне:
Размесваме маята с малко хладно мляко, малко захар и брашно, колкото да получим рядка каша, и оставяме на топло място. Разбъркваме добре брашното, яйцата и лимоновия сок. Прибавяме маята и останалото затоплено брашно, смесено с настърганата лимонова кора, и замесваме стегнато тесто. Ако е нужно, прибавяме още малко мляко. След като омесим тестото, започваме да го удряме по масата, докато започнат да се образуват мехури. Оставяме го след това да почива час и половина на топло място.
Разточваме тестото на кори с дебелина 3-4 мм и от корите изрязваме формички. Върху половината от формичките слагаме по малко мармалад, а с другата половина покриваме, като притискаме краищата. Оставяме така приготвените бухтички на топло за 20-30 мин след което ги пържим в дълбок тиган с много мазнина.
Оставяме изпържените бухтички да се отцедят от мазнината, след което ги поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия, или ги заливаме с гъст сироп от захар и прясно мляко.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...